بررسي وضعيت عرضه محصولات كشاورزي و تاثير آن در الگوي مصرف مواد غذايي در ايران

عرضه مواد غذايي از جمله عوامل مهمي است که تاثير مهمي در الگوي غذاي مصرفي مردم دارد. بررسيهاي موجود نشان مي دهد که عرضه غذا در کشور براي تامين انرژي يا به اصطلاح سيري شکم کفايت مي کند، ولي از نظر تامين مواد مغذي کافي و "سيري سلولي"، تنوع، کيفيت و همچنين سلامت غذا کمبودهاي بسياري دارد. از طرفي الگوي غذاي مصرفي کشور در مقايسه با يک الگوي غذايي مطلوب نشان مي دهد که مصرف غلات و قندها در جامعه بايد حدود يک چهارم کاهش و در عوض مصرف سبزيها و ميوه ها و مواد لبني به همان نسبت افزايش يابد. همچنين بر اساس مطالعات سبد غذاي مطلوب، ضرورت اصلاح عرضه بعضي از مواد غذايي بويژه افزايش عرضه ميوه ها و سبزيها به ميزان 25% ، گوشتها و لبنيات معادل 30% و کاهش غلات به ميزان 25 درصد پيشنهاد مي شود.